Bradnailers

Bradnailers zijn powertools die voornamelijk worden toegepast worden in de bouw en houtbewerking om fijne spijkers, genaamd brads, in materialen te schieten. Bradnailers zijn ontworpen om dunne en delicate materialen, bijvoorbeeld sierlijsten, meubels en interieurdecoraties, te bevestigen zonder ze te beschadigen. Ze zijn vaak compact en lichtgewicht en schieten brads met een kleinere diameter dan traditionele spijkers, waardoor er minder risico is op het splijten van hout of het beschadigen van materialen.

Bij Werkplaatstechniek bieden wij bradnailers aan van de merken Milwaukee, Makita, Panrex, RGN en Senco

20 artikelen

20 artikelen

Wat is een bradnailer?

Een bradnailer is de geschikte tacker om materialen (tijdelijk) vast te zetten met behulp van brads. Brads zijn verzonken dunne spijkers met een zeer kleine kop. Het nadeel van brads is dat de verbinding minder sterk is dan andere nagels/nieten. Er hoeft daarentegen minimaal geplamuurd worden, omdat de kop van de brads al verzonken is in het materiaal. De bradnailer is geschikt voor kleine efficiënte projecten.


Wat zijn de voordelen van een bradnailer?

Veel nieuwe soorten bradnailers zijn draadloos. Hierdoor heeft u geen last meer van het draad dat in de weg zit of een te kort draad. De nieuwe bradnailers werken namelijk op accu. Andere bradnailers zijn pneumatisch aangedreven. Deze tackers werken op lucht. Luchtgereedschappen werken onafhankelijk van stroompunten en zijn erg veilig. Daarnaast zijn luchtgereedschappen erg licht in gewicht. Bij gebruik van deze pneumatisch aangedreven bradnailers, heeft u wel een compressor nodig.

U hoeft nauwelijks kracht te zetten op het moment dat u gebruik maakt van de bradnailer. Dankzij de tacker kunt u projecten snel en secuur doorlopen.


Hoe gebruik je een bradnailer?

Een bradnailer wordt vaak gebruikt bij het tijdelijk vastzetten van schrootjes, glaslatten, afwerklatten, plinten en de hoekverbinding van een fotolijst. Een andere gelegenheid waarbij de bradnailer goed van pas komt is het vastnieten van aftimmerwerkzaamheden, glaslatten en sierlijsten. U kunt de juiste bradnailer selecteren als u weet hoe groot de bevestigingsmaterialen van die werkzaamheden zijn. Heeft u vragen over de juiste maat brads of de juiste maat tacker, neem gerust contact op met onze specialisten! De bradnailer is dus ideaal voor het afwerken van werk.


Wat voor soorten bradnailers zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten bradnailers doordat de vraag naar bradnailers steeds specifieker wordt. Bradnailers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Een aantal soorten zijn de bradnailer 16 gauge, de bradnailer 18 gauge en de minibradnailer.

Het verschil tussen deze machines is de grootte van de bevestigingsmaterialen. De meest voorkomende bradnailer is de bradnailer 18 gauge. Een bradtacker heeft vaak een magazijn met een capaciteit van ongeveer 100 brads. De bradtacker heeft een schuin of recht magazijn. Schuine bradtackers zijn perfect geschikt voor kleine of krappe hoeken. FN brads en DA brads zijn de bevestigingsmaterialen geschikt voor schuine bradnailers. De FN bradnailers verwerken FN brads en DA bradnailers verwerken DA brads. FN brads en DA brads zijn beide gemaakt met 15 gauge draad. Het verschil tussen deze brads is de collatiehoek en de kopvorm. Het verschil tussen deze brads lijkt minimaal maar het effect is cruciaal. Rechte bradnailers verwerken voornamelijk 18 gauge minibrads.


Hoe onderscheidt een bradnailer zich van andere tackers?

De bradtacker en de afwerkspijkermachine worden gebruikt voor vergelijkbare werkzaamheden, maar vullen elkaar juist aan in plaats van dat ze dezelfde rol vervullen. De afwerkspijkers bieden een sterkere grip dan brads, omdat ze dikker zijn dan brads. De afwerkspijkermachines zullen daardoor wel dunnere materialen laten splitten en laten grotere gaten achter. De bradnailer is dus beter geschikt voor werkzaamheden met kwetsbare dunnere materialen.


Wat voor soorten bradnailers bieden wij aan?

De minibradnailer PR 1850F van Panrex die wij verkopen op Werkplaatstechniek zijn pneumatisch aangedreven tackers. De Panrex bradnailer PR 1664 Pro heeft nog hogere prestaties en een levensduur dankzij een nieuw ontworpen binnenwerk (piston en slagpen). Ook deze bradnailer is pneumatisch aangedreven. Daarnaast verkoopt Werkplaatstechniek bradnailers van andere merken, zoals Kitpro, Milwaukee en Senco Fushion.